• Misel

  V življenju sta pomembni dve stvari: znanje in ljubezen. Znanje da človeku mogočnost, ljubezen popolnost.
 • Kdo smo

  Predstavitev društva

  Društvo Sožitje – društvo za pomoč osebam z motnjo v duševnem razvoju Zagorje ob Savi deluje pod okriljem Zveze Sožitje. Društvo, je bilo ustanovljeno leta 1975 in aktivno deluje več kot dva desetletja, je nevladno, nestrankarsko, nepridobitno in prostovoljno društvo za napredek skupne in posamične skrbi za osebe z motnjami v duševnem razvoju, njihove starše in družinske člane. Namen društva je skrb za osebe z motnjami v duševnem razvoju od rojstva do smrti, njihovo izobraževanje in osveščanje, izobraževanje in skrb za njihove družine, sorodnike, rejnike.

  Člani društva so fizične osebe, osebe z motnjami v duševnem razvoju, njihovi starši, zakoniti zastopniki, strokovni sodelavci in ostali občani, ki kakorkoli prispevajo k dobrobiti oseb z motnjo v duševnem razvoju. Trenutno je v naše društvo vključenih 177 oseb, od katerih ima 61 oseb motnjo v duševnem razvoju. Te osebe so večinoma vključene v VDC Zagorje ob Savi (v okviru katerega deluje tudi Bivalna in Stanovanjska skupnost) in v OŠ dr. Slavka Gruma Zagorje ob Savi.

  Društvo vsako leto izvaja več programov, tako na zvezni, kot lokalni ravni. Naši člani se lahko udeležijo vikend seminarja, učnih delavnic v okviru vseživljenjskega učenja, izobraževalnih programov, programov ohranjanja psihofizičnega stanja oseb z motnjo v duševnem razvoju in različnih rehabilitacijskih programov. Našim članom, predvsem pa osebam z motnjo v duševnem razvoju, želimo s čim bolj kvalitetnimi programi in dejavnostmi ter usposabljanji za samostojno življenje, pomagati pri premagovanju vsakodnevnih težav, s katerimi se soočajo sami in njihovi svojci.

 • Zadnje novice

 • Arhiv novic

 • Administracija